Op 4 mei gaat Coderdojo Ede weer Minecraften! Deze keer gaan we bouwen aan onze stad Ede in Geocraft. Je kunt zelfs je eigen huis bouwen…!

Wat is Geocraft?
Heel Nederland in 1.000 miljard Minecraftblokjes! Alle huizen, wegen, rivieren en bomen uit heel Nederland staan in GeoCraft.

Wat moet je 4 mei meenemen? Je eigen laptop (Windows/Apple) met je eigen Minecraft (versie 1.13.2) en je eigen Minecraft account. Even aanmelden met via https://www.eventbrite.nl/e/tickets-coderdojo-ede-30-47728568433?ref=ecal

Geocraft is een initiatief van Geofort. https://www.geofort.nl/
GeoFort is een interactief science center waar alles om de aarde draait. Het is gevestigd op een spannend fort in de Nieuwe Hollandse Waterlinie waar je binnen en buiten kan beleven. Bezoekers beleven wereldse thema’s in de GeoExperience, het ‘intelligent’ doolhof en de Vleermuisspeurtuin. Drie uitdagende thema’s staan centraal: klimaat, geodesign en big data.

De GeoCraft server is gemaakt door het Science Center GeoFort. Samen met Geodan, de VU en Rijkswaterstaat is de wereld ingeladen in de computer. Je kan de weg vinden in deze enorme wereld van maar liefst 1.000 miljard Minecraft-Blokjes door slimme commando’s en coördinaten.
https://geocraft.nl/